OhmygojesShop

OhmygojesShop
Let's Go Shopping at OhmygojesShop!

Friday, 20 April 2012

Betul Betul Cool - Bilik Paling Senyap Di Dunia (2 Gambar)

Buatkan anda gila kurang daripada satu jam

‘Anechoic chamber’ yang terletak di Orfield Laboratories, South Minneapolis adalah tempat untuk menguji kekuatan bunyi sesebuah produk. Bilik yang 99.99% kedap bunyi ini diiktiraf sebagai tempat paling sunyi di dunia oleh Guinness World Record. Disebabkan keadaannya yang terlalu sunyi, sesiapa sahaja yang berada di dalam bilik ini akan dapat mendegar degupan jantung mereka dan jika tinggal lebih lama, mereka akan mula mengalami halusinasi! Setakat ini tiada seorang pun yang mampu berada di dalam bilik tersebut lebih daripada 45 minit.



Sumber: Daily Mail
Suka dengan artikel ini? Klik butang LIKE untuk share dengan rakan² anda d^_^b

4 Tindak Balas:

Sis AI said...

Perghhh.. Serius?! Ptutlah, diorg pndai main ruang nk serap bunyi.. Mybe mcm jdi pekak kejap bila msuk bilik tu..

Florist said...

btul 2 gila effectnye?uuuuuuuuuuu

shahrazali said...

seram plak aku tgok....karok dlm ni best ni...hahaha..

ANISA said...

giler la...kalau nisa pun tah la,mampu bertahan ke x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...