OhmygojesShop

OhmygojesShop
Let's Go Shopping at OhmygojesShop!

Sunday, 15 April 2012

Betul Betul Nostalgia - Hikayat Sang Kancil Dan Monyet

Monyet yang bodoh sombong

Pagi ni penulis nak imbau balik zaman kanak-kanak dulu. Sesiapa yang lahir tahun 1980-an hingga 1990-an pasti kenal sangat dengan siri Hikayat Sang Kancil ni kan? Ini adalah salah satu siri animasi Kisah Dan Teladan yang diterbitkan oleh Filem Negara Malaysia dan memang acap kali disiarkan di RTM, siap boleh hafal jalan cerita dia...hehe. Tapi sampai sekarang pun tak pernah bosan tengok gelagat sang kancil dengan monyet ni. Legend!

Jangan monyet... jangan...


Suka dengan artikel ini? Klik butang LIKE untuk share dengan rakan² anda d^_^b

3 Tindak Balas:

shahrazali said...

perghhh..noltalgic giler....aku lahir thun 87,, so sllu jek tgok cerita ni dulu2..

Sis AI said...

Errr, so sy ni ktinggalan la crite tu ya, sbb sy lahir out of the range sbnrnya, tp trlepas skit je, hua3!

ANISA said...

letak blog ni dalam list 5 blog pilihan...

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/04/segmen-5-blog-best-pilihan-saya.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...