OhmygojesShop

OhmygojesShop
Let's Go Shopping at OhmygojesShop!

Sunday, 1 July 2012

Betul Betul Unik - Restoran McDonald Paling Klasik (15 Gambar)

Rumah agam berusia lebih 100 tahun

Penduduk di New Hyde Park, New York boleh berbangga kerana mereka mempunyai restoran McDonald yang paling klasik dan tidak mungkin boleh ditemui di tempat lain. Ia terletak di sebuah rumah agam berusia lebih 100 tahun yang dikenali sebagai Denton house.


Dibina pada 1795, ia mula digunakan sebagai restoran sejak tahun 1900 lagi. Menjelang penghujung abad ke-20, bangunan ini ditinggalkan dan syarikat McDonald yang membelinya pada 1987 mahu merombak rumah tersebut dan menggantikannya dengan restoran yang lebih standard. Namun hasrat itu mendapat bantahan penduduk setempat yang mahukan bangunan tersebut dikekalkan kerana statusnya sebagai bangunan bersejarah. Maka sehingga hari ini, reka bentuk restoran tersebut masih kekal seperti mana ia ratusan tahun dahulu.














Gambar lama rumah tersebut...


Sumber: Scouting NY


Dapatkan trafik percuma dengan sertai 
Segmen: Bloglist Blog Rilek-Rilek Julai 2012 (Tarikh Tutup: 10 Julai 2012)

Suka dengan artikel ini? Klik butang LIKE untuk share dengan rakan² anda d^_^b

6 Tindak Balas:

luqman zakaria said...

memang klasik..tapi kalau lau kat tempat tuh..sure taktau yg tuh mcd!

Patrick Star said...

@luqman zakaria

itulah, rasanya nak masuk pon takut2 jer..

Siti Fatimah Fuzz said...

perghh...kalau tak tau ni McD, memang cik siti tak pegi dah...nampak cantik sangat..hehe

Azza Afdzal said...

betul betul betul...mmg betul2 klasik la...

Nor Zilla Sensei said...

agaknya ade bilik sewa tak kt MCD ni..selain makan boleh numpang tido skali..hehe

Anisa Anuar said...

dh mcm rupe hotel pun ada...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...